KOTO’da zirai don olayının Kocaeli tarımına etkileri ele alındı

Dünya
 

KOTO’da zirai don olayının Kocaeli tarımına etkileri ele alındı

KOTO’da zirai don olayının Kocaeli tarımına etkileri ele alındı

Kocaeli Ticaret Odası 4. Meslek Komitesi, Nisan ve Mayıs aylarında meydana gelen zirai don olaylarından etkilenen üyeleri için durum değerlendirme toplantısı düzenledi. KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Can Kuşkan’ın Komite Başkanı Engin Yener, Meclis Üyesi Mustafa Akcan ve Komite Üyesi Yüksel Yılmaz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya; Kocaeli Tarım İl Müdür Yardımcısı Ümit Erol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Şubesi Efe Ustaömer, Gebze Ticaret Odası Meclis Üyeleri Yusuf Ekinci, Zafer Koçak, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Veysel Ayhan ile zirai don olayından etkilenen yetiştirici ve tarım işletmelerinin temsilcileri katıldı. YÜZDE 20 İLA 40 ARASINDA ZARAR Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Can Kuşkan, zirai don olayından etkilenen tüm yetiştirici ve çiftçilere geçmiş olsun temennilerini sunarak, “Zirai don olayının Sapanca Havzası ve Karamürsel’de etkili olduğu yönünde ön bilgiler almış durumdayız. Özellikle erik, kiraz, üzüm, ayva, armut, hurma ve fındık meyvelerinde %20 ila %40 arasında zarar tahmin edilmektedir” dedi. TOPLANTI KONU BAŞLIKLARI Toplantıda aşağıdaki konu başlıkları görüşüldü; Zirai don olayından etkilenen işletmelerin İlçe Tarım Müdürlükleri vasıtasıyla tespit edilmesi ve İl Tarım Müdürlüğü’ne bildirilmesi, parsel durum tespiti yöntemiyle listeleme yapılması, mağdur olan çiftçi ve üreticilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmasının sağlanması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veri ve tespit konularında İl Tarım Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım Bakanlığı’nın önerileri dahilinde yol haritası belirlemesi, maliyet bazlı ayni yardımlar planlanması, arpa, buğday, yulaf, yonca ürünleri ile ilgili tespitler yapılırken meyve üreticileri ilgili de özel çalışma yapılması. ÖNLEYİCİ FAALİYETLER ARTIRILMALI Programın son bölümünde, don engelleme ve önleyici teknolojilerinde AR-GE çalışmalarına hız verilmesi, sisleme yapma, pervane metodları ve TARSİM (Tarım Sigortaları) yapılanması ile tarım sigortacılığına önem verilmesi noktasında çalışmaların hızlanması gerekliliği ifade edilerek toplantı sonlandırıldı.
KOTO’da zirai don olayının Kocaeli tarımına etkileri ele alındı

Kocaeli Ticaret Odası 4. Meslek Komitesi, Nisan ve Mayıs aylarında meydana gelen zirai don olaylarından etkilenen üyeleri için durum değerlendirme toplantısı düzenledi. KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Can Kuşkan’ın Komite Başkanı Engin Yener, Meclis Üyesi Mustafa Akcan ve Komite Üyesi Yüksel Yılmaz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya; Kocaeli Tarım İl Müdür Yardımcısı Ümit Erol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Şubesi Efe Ustaömer, Gebze Ticaret Odası Meclis Üyeleri Yusuf Ekinci, Zafer Koçak, Kocaeli Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Veysel Ayhan ile zirai don olayından etkilenen yetiştirici ve tarım işletmelerinin temsilcileri katıldı.

YÜZDE 20 İLA 40 ARASINDA ZARAR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Can Kuşkan, zirai don olayından etkilenen tüm yetiştirici ve çiftçilere geçmiş olsun temennilerini sunarak, “Zirai don olayının Sapanca Havzası ve Karamürsel’de etkili olduğu yönünde ön bilgiler almış durumdayız. Özellikle erik, kiraz, üzüm, ayva, armut, hurma ve fındık meyvelerinde %20 ila %40 arasında zarar tahmin edilmektedir” dedi.

TOPLANTI KONU BAŞLIKLARI

Toplantıda aşağıdaki konu başlıkları görüşüldü; Zirai don olayından etkilenen işletmelerin İlçe Tarım Müdürlükleri vasıtasıyla tespit edilmesi ve İl Tarım Müdürlüğü’ne bildirilmesi, parsel durum tespiti yöntemiyle listeleme yapılması, mağdur olan çiftçi ve üreticilerin İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmasının sağlanması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veri ve tespit konularında İl Tarım Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım Bakanlığı’nın önerileri dahilinde yol haritası belirlemesi, maliyet bazlı ayni yardımlar planlanması, arpa, buğday, yulaf, yonca ürünleri ile ilgili tespitler yapılırken meyve üreticileri ilgili de özel çalışma yapılması.

ÖNLEYİCİ FAALİYETLER ARTIRILMALI

Programın son bölümünde, don engelleme ve önleyici teknolojilerinde AR-GE çalışmalarına hız verilmesi, sisleme yapma, pervane metodları ve TARSİM (Tarım Sigortaları) yapılanması ile tarım sigortacılığına önem verilmesi noktasında çalışmaların hızlanması gerekliliği ifade edilerek toplantı sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve izkocaeli.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat polyester çember juul iqos iluma